Pyntet og klar og om å se hverandre.

Julepynten er på plass, gulv rengjort og alt i orden. julematen handlet inn. Egentlig er alt som skal gjøres, så langt gjort. Jeg har en lettet følelse av å ha noenlunde kontroll. så vil tida vise, om jeg virkelig har kontroll, eller bare håper og tror. Uansett, jeg løser vel det, om det kommer en utfordring eller to. :-)

Jula gjør noe med mennesker. Mange som ellers er nokså sjenerte, tør litt opp. Man har en "unskyldning" for å ønske andre noe godt. Noe jeg for min del faktisk går rundt og gjør i det stille, ofte ellers i året også. men det er ikke like åpent for å spre rundt seg med gode ønsker resten av året. Kanskje kan det være en tanke for neste år, å faktisk oftere dele ut et ekte følt godt ønske. det er jo ikke bare i desember vi som medmennesker kan trenge å bli sett eller trenge et godt ønske.

Jeg husker fremdeles en av mine første sjefers måte å se kollegaer på. Hver gang han møtte noen i heisen, hadde han et vennlig ord. et hørbart smil, et hei og  han spurte om noe enkelt, som fikk meg til å føle at han så meg. Hvordan jeg hadde hatt det på Lillehammer, om jeg hadde kommet med toget den morgenen, hadde jeg noe spesielt jeg skulle gjøre den dagen? samtalene tok som oftest kun den tiden i heisen, men det er grunner, til at jeg 20 år senere, husker det som gode minner i en ellers ganske krevende tid.

De små hilsnene gjør en forskjell! Kanskje ser man det ikke der og da, men det kan gi grobunn for en positiv tanke og en litt bedre følelse.

 

Her om dagen ble jeg plukket opp av en taxi. Han var 30 minutter forsinket og helt tydelig klar for å få kjeft. Han startet beklage og jeg avbrøt han med et smil og et beroligende "det gjør ikke noe, jeg forstår at det var veldig mye å gjøre og dårlige forhold" Ja, han var forsinket. Nei, det var ikke trivelig å vente, men helt ærlig, jeg var ikke kald, jeg skulle ikke noe som hastet og jeg var ikke minst ikke sur. da kostet det meg lite å gi han en positiv kundeopplevelse. Kanskje kunne mitt smil og roen i situasjonen gi han en ørlitegranne bedre dag. tross alt, gjort var gjort og han hadde helt klart ikke hatt noen intensjon om å være forsinket. Noe helt annet hadde vært, om han selv ikke hadde vært en utrolig hyggelig fyr. men smil og hygge smitter. Jeg skjønner at man blir sur av og til, men jeg tror fortsatt på at det å være hyggelig mot omverdenen om de oppfører seg pent, vil skaffe deg mer goodwill og positivitet.

Nå er det også mye god egenpleie i det å være  fornøyd. det gjør jo også at du generelt bruker mye mindre unødvendig energi. For blir du mye sint og frustrert, brenner du opp mye av den energien, som ellers kan brukes til gode ting.

Så får vi se, om jula gjør meg i stand til å lagre enda mer positiv energi. tida vil vise.

Ønsker leser en riktig god jul!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/46889668