Endelig er Usadagboka "ferdig".

Jeg har konkludert. Usadagboka vil adlri føles ferdig.
Så jeg legger like godt ut linken jeg.

http://www.toneting.com/usadagbok1.htm

Den er full av skriblerier, men jeg håper noe, er interesant for andre.


se jeg matcher, ;-)

hard rock gitar
tone
Dette var ikke planlagt, men hvis dere ser på Hard rock cafe gitaren og mine klær, matcher det ganske bra.  ;-) Dessuten ble jeg veldig liten ved siden av den gitaren. ;-)

Tone med drink

tone m drinkI all rettferdighetsnavn før dere tror vi bare var seriøse hele tiden. det ble masse hygge og et par rolige nytende kvelder i baren også.
Denne drinken  smakte utrolig godt. Og forandret smak nedover naturlig nok.  ;-)

Hjemme fra Usa.

Jeg er hjemme igjen  etter en flott og innholdsrik tur.
Jeg har laget en turdagbok (holder på å gjøre den klar nå) som blir lagt ut etterhvert. Jeg kommer da tilbake med link til den her i bloggen. ;-)
Men det jeg hvertfall kan si, er at å reise så langt var slitsomt og likevel var det verdt det for meg og at jeg møtte utrolig masse hyggelig mennesker. Jeg føler meg heldig og er kjempe glad for å ha kunnet ta denne turen.
Det var ikke noen typisk  ferietur, mer en lære og oppleve tur, men det var også dette jeg la opp til. Så det stemte med forventningene.

Louisville var en trivelig by etter det jeg oppfattet, men en  by som sliter litt med å holde liv i sentrum.  Dette jobber de vel og merke med og jeg håper de lykkes, for det vil nok øke interessen for byen.

Nå skal jeg gå tilbake til å jobbe litt med "dagboka".

Spennende ferie - Pass, Pilletter og Penger. ;-)

Greit. Alt er pakket. Jeg er så godt som klar for avreise.
Alt jeg på noe vis kan ordne i dag, er gjort. Nå skal jeg ta en tidlig kveld og forhåpentlig få noen timers søvn  før avreise.
I morgen tidlig blir jeg hentet hjemme av en snill sjåfør og Johan kjører meg til Gardermoen. Doffen førerhunden min blir satt av på veien hos sine utrolig hjelpsomme og alltid positive hundevakter.
Fra jeg låser døra her hjemme og til vi er framme på hotellet vil det nok gå 24 timer. Selve flyturen er del topp i tre strekk, hvor det lengste er 9 timer. Dette går, men jeg gruer meg til å være på farta så lenge.
Men jeg regner med at tida vil gå fort nok når man bare først kommer i gang.  Så jeg får nå komme meg i køya og sove noen timer, før jeg alltså drar.
Jeg gir lyd underveis, dersom jeg kan få det til. ;-)
Det er visst spådd flott  sommervær hvertfall her på Østlandet, så jeg forsøker meg på å ønske alle også de som ikke er evt. heldig med været en god sommer så lenge.

Spennende ferie. - Før avreise.

Jeg har mye av det jeg kan fikse av planer, ting og det jeg kan komme på, klart til turen min til Usa.
Det er en uke til jeg drar nå.
Dollar er hentet, ting jeg trengte kjøpt inn og  jeg har lest og lest om program rutiner for konferansen jeg skal på og masse annet.
fly er bestilt for lenge siden. Hotellrom også satt av for lengst!
Ledsageren min og jeg som skal dra sammen, gleder oss begge to.

I 1997 da internett sakte kom på plass, begynte jeg å kommunisere via e-post med andre synshemmede førerhundbrukere i hele verden. Vi har egne såkalte "mailinglister" der vi sender en mail til en bestemt adresse, som igjen blir sendt ut til alle medlemmene av listen. En av disse listene ha rjeg vært på siden 1997 og kjenner folk godt etterhvert.
Jeg har siden dengang stort sett daglig lest og ofte kommunisert med andre førerhundbrukere og utvekslet ideer, erfaringer og lært masse.
Hvert år samler mange synshemmede seg til en konferanse i usa.
Der blir viktige forhold rundt det å leve som synshemmet og førerhundbruker spesielt tatt opp til drøfting.
www.gdui.org
er hjemmesiden til førerhundbruker organisasjoen, som er en del av
www.acb.org som er de som arrangerer hovedkonferansen som GDUI sin konferanse er en del av. Innvikler ja, men ikke så vesentlig, om du ikke vil lese og sette deg inn i mer.

Gdui har dyktige foredragsholdere, som gir innspill faglig og flere ganger, har de hatt besøk fra utlandet under slike konferanser, men aldri førerhundbrukere fra Norden så vidt jeg vet. Det er ufattelig mange deltakere på en slik konferanse.
Konfranseopptak blir sendt ut over nettradio og slik, har jeg de siste årene kunnet lytte til foredrag og hatt stor nytte av denne kunnskapen i lokalt førerhundklubbarbeid og personlig i min egen hverdag som synshemmet.
Noen foredrag har blant annet vært medvirkende til ideer for jobbing her lokalt i Hedmark og Oppland førerhundklubb.
I 2007 begynte noen av de aktuelle kontaktpersonene i forbindelse med konferansen å forhøre seg om jeg kunne tenke meg å delta i 2008. Jeg ble fyr og flamme, for dette hadde jeg lyst til.
Delvis for selv å kunne innhente nyttig informasjon til bruk i eget arbeid i Norge, delvis gjennom å holde et plenumsforedrag om førerhund i Norge og kommunisere med brukere iinformere og utveksle ideer fra hvordan Norge gjør ting innenfor sitt førerhundarbeid.
Blant annet har Norge et unikt nettverk av førerhundklubber, som styres av førerhundbrukere, for å ivareta våre behov for oppfølgingstrening i tillegg til det førerhundskolene gir og gi bruker oppfølging lokalt.
Det er også mye endringer innenfor måten førerhundarbeidet er organisert i Norge og innspill til videre brukerfokus her er positivt og et pluss med en slik reise.
Jeg ønsker også å få en grundigere forståelse for utfordringer og løsninger for førerhundbrukere spesielt og synshemmede generelt.

Jeg er ikke sikker på, om jeg kan blogge under turen. jeg tar ikke med meg egen pc, så må låne i såfall.
Men om ikke annet, er håpet å komme tilbake med blogging når jeg kommer hjem og da lage en turblogg her inne med høydepunkt.

Hotellet vi skal bo på er
http://www.galthouse.com/
Jeg er så spent på denne turen.